המחשבה לבקש העלאה או הטבה בתנאי שכר מטרידה שכירים רבים ולעיתים ההשלכות שלה אינן מודעות. אך רובנו לא מבקשים העלאה אם מחוסר ביטחון, פחד כישלון או מלהיות מועמד פוטנציאלי בגל הפיטורים הבא. ומעדיפים לחכות שיקרה, מה שבדר"כ לא קורה.
הסיבות לאי שביעות הרצון מגיע ממקרים: של עובדים שקיבלו הבטחה עם כניסתם לתפקיד חדש שיתוגמלו בהמשך, או כשעובד מקבל קידום בתפקיד שמתלווה לו תוספת עבודה, אחריות ומצפה להעלאה בשכר וזה לא מגיע וגם כשחברה מפטרת עובדים, אלו שנשארים נאלצים להתמודד עם תוספת עבודה והתגמול הוא גורלם הטוב שנשארו לעבוד.
כשלאורך זמן אין שינוי התסכול גדל וכשאין ביטוי לכך איכות התפקוד נפגעת וגם ימי המחלות וההיעדרות מהעבודה והלקוחות הנוטשים הם סימן מובהק לשירות הרע שהם מקבלים.
והמשפחה לא פעם נאלצת לספוג את הלחץ והמתח והזוגיות אף היא עלולה להיקלע למצב של משבר. הפתרון לזה מתחיל בהכרה של המציאות וההשלכות שלה נדרשת יוזמה וגם אומץ בהתמודדות איתה.
ויש לכך 3 גישות:
להתמודד עם המציאות ולנסות לשנותה באמצעות תקשורת ישירה עם המעביד ולבקש העלאת השכר אם הבקשה לא נענית ועדיין הם לא מקבלים את הפתרון לכך יכול להיות בחיפוש תפקיד חדש, או בלהחליף את מקום העבודה.
והאפשרות הנוספת היא ביכולת לקבל את המציאות באופן מודע כפי שהיא ולהשלים עם הבחירה ולראות את החיוב שבה ולא לפתח ציפיות.
חשוב לקבל החלטה בהקדם שכן היא צעד הכרחי למען הבריאות והשקט הנפשי שלכם ורצוי לקיימה מהר ככל האפשר.